Hver dag en gave
Gode kammerat!
Så har jeg været en tur rundt om Århus Sygehus, til forskellige undersøgelser. Lægerne er positivt overraskede over at ”hæmmerne” tilsyneladende virker så godt som det ser ud til, og at bivirkningerne ikke er de helt store... Jeg ved ingen træer vokser ind i himlen, det er jo kun en stakket frist, MEN hver dag er en gave, LIVET er dejligt, fordi de mennesker der er omkring mig - Kammeraterne, familie og venner, gør det smukt og dejligt !
Selvfølgelig er det træls indimellem, når smerterne for alvor, eller næsten alvor, slår igennem eller det smertestillende er for længe om at virke, MEN jeg er mere end glad for, at selvom jeg nu får fem gange så meget i dosis af det smertestillende, end da jeg startede, at jeg endnu kan fungere intellektuelt... læse en novelle, et digt eller to, lytte til musik... for tiden  "skamlytter” jeg Prokofiev og Tchaikovsky, men der blir også plads til andet ! Min musiksmag spænder, som du ved,vidt, alt efter stemning og situation.
Jeg har også haft kræfter til at ”udbygge” Digteren Online, med få nye digte, nogle udvalgte artikler, og så ”Breve til kammeraterne” fra Kommunistisk Politik. Digteren Online har forresten et års fødselsdag, og det har overrasket mig en del, at der har været så mange såkaldte unikke hit på den. Jeg håber, jeg stadig en tid endnu, vil have kræfter til at få lagt mere på- både nyt og gammelt!
Ellers har jeg som du ved, delt ”mit døgn” i fire, to timer hvor jeg er nogenlunde klar, og en fire timer, hvor jeg døser, sover hen, bare hviler... Den bedste tid for mig er de to timer om formiddagen, hvor jeg kan gå på nettet, læse lidt, måske skrive lidt, hvor jeg kan koncentrere mig og tænke dybere over tingene. Så er jeg begyndt at tegne og male lidt, noget ubehjælpsomt, meget amatør, men en god måde at flytte fokus fra smerterne, der trods behandlingen, hele tiden murrer, og det er en god måde at fastholde koncentrationen og ”nedfælde” nogle tanker og ideer, så det har jeg megen fornøjelse af!
Siden du var her sidst, har jeg haft besøg af min bror, hans kone, min niece og nevø fra Sverige. Vi fik talt stolpe op og stolpe ned, om samfundsudviklingen i Sverige, i Danmark - Liberalisternes og Monopolernes felttog verden over, under dække af ”deres krig mod terror”, men der blev også tid til hygge, tjant og fjas - så det var et par virkelig gode dage. Min dejlige datter Rosa og min ligeså dejlige svigerdatter Majken kigger også jævnligt forbi, ligesom jeg er i daglig kontakt med min søster her i Randers, så jeg er fra alle sider omgivet af omsorg og varme!
Næste gang du kommer på besøg kan du så ikke medbringe det forrige nummer af Kommunistisk Politik, og det kommende, samt hvis de er i bogbutikken to eksemplarer af Løbesedlen og Varmt møde... De numre jeg får tilsendt af vores blad ”ryger” til nogle af de, jeg har lært at kende gennem årene, og som kommer på besøg.
I øvrigt synes jeg vores blad over en tid har gennemgået en flot udvikling, indholdsmæssigt og i kvalitet, og er blevet langt mere ”læservenligt”. Det fortjener en langt større udbredelse, men det kræver en stor indsats af alle kammeraterne -Så at sige have bladet med ”på rygradden”, ikke kun på demonstrationer, til møder, MEN hvor man færdes, kommer i snak med folk - venner, bekendte, arbejdskammerater, på vaskeriet, i bussen... hvor man nu kommer i snak, tør hive det frem, hvis der er en artikel eller andet, og så sige: ”Prøv lige at læse, hvis du kan så stik en tyver i støttepris...” - Ja, Ja, det var så den gamle aktivist, der stak hovedet frem Kan du have det godt, til vi ses og hils alle kammeraterne
BC
12. august 2008

 

 

”... så røg trætoppene ”, hilsen til alle kammeraterne !
Som jeg skrev til dig sidst, vokser ingen træer ind i himlen... Og det skal jeg love for, de ikke gør ! Hold kæft, hvor har det været en rigtig træls weekend! Ingenting har fungeret i forhold til behandlingen, jeg har ikke kunnet holde noget som helst i mig... Hverken et glas vand, en blød pære eller en kvart rugbrød, det er røget op, det værste er, at også hjerte- lunge, kræft- og smertestillende medicin er kommet op. Det har været et rent helvede med tilsvarende værre og værre smerter
Jeg har i går (mandag) fået fortaget en række nye prøver, for at få klaring på, hvad som er galt, selv ”mistænker” jeg, bivirkninger fra kræftmedicinen... Og det er jo virkelig noget lort, hvis resultatet af prøverne viser, jeg skal stoppe med den - Den så jo ud til at virke hæmmende på hastigheden af spredningen, MEN hjerte- lunge, og især smertebehandlingen kan jeg ikke undvære, smerterne blir værre og værre, i takt med at depotmedicinen ”forsvinder” ud af kroppen, og ikke ”fornyes”, og når det, som nu, er et stort ”smertegennembrud”, og Pn i form af piller ikke virker, blir det så som så med at ”tænke en tanke”, koncentrere sig om noget som helst, ud over smerten...!
Muligheden for at jeg blir indlagt inden du og kammeraterne kommer herop som aftalt foreligger - min egen læge ville have mig akut indlagt i går, for i det mindste at kunne tilbyde en mere effektiv smertebehandling - hvad de finder ud af gennem prøverne, og hvad der kan stilles op, får jeg at vide i løbet af dagen - Uanset hvad, og realistisk, er jeg ikke mange sure sild værd, så vi må hellere droppe vores aftale
Kammeratlig hilsen
BC
PS. Hils alle kammeraterne
Tirsdag den 19. august

 

 

 

Kilde: Kommunistisk politik 17, 2008

videre