Gode kammerat
Så er ”det sidste skud” vist lagt i bøssen fra lægelig side! Jeg er startet med Nexavar-behandling, som har til formål at hæmme svulstens hurtige vækst og spredning. Erfaringen viser, at den forlænger den sidste tid med et par måneder… Det positive ved behandlingen er, at den er i tabletform, og jeg kun skal til kontrol (scanning, blodprøver) en gang om måneden på afdeling D, og en gang om ugen de første seks uger hos min egen læge for bivirkningerne. Da jeg var til lægesamtale tirsdag den 17. juni, snakkede vi om ”den sidste tid”, hvor tilbuddet er, at jeg bliver indlagt på afdeling V, hvor der er specialuddannet personale, et tilbud, der desværre ikke kan tilbydes her i Randers, MEN lad ”os” nu se! Det kan lyde, som om jeg har opgivet. DET HAR JEG IKKE! Jeg nærer en længsel, har håb og drømme til livet. Det har før set sort ud med helbredet, og med hensyn til hjertet, og alt, hvad der statistisk kunne gå galt, gik galt, så har jeg trods alt ”tiltusket mig” syv-otte ret så gode år … Jeg har bare accepteret, at det er betingelserne!
Kammeratlig hilsen
B.C.
Fredag 20. juni

Gode kammerat
Hjertet sprang næsten et slag over. Til aften i Tv-avisen kom det kort frem, bare lige nævnt, at de tre fascistiske voldsmænd, der agerede ”sydamerikansk dødspatrulje”, kommer for retten i september. Nødtvunget, på grund af de alt for mange troværdige vidner, ikke mindst Politikens artikler, og et stort pres, sidst, men ikke mindst vedholdenhed og mod fra Henrik og hans families side, har Systemet måttet ofre tre af sine ”Bukse-Marius’er” og stille dem for retten. Men dertil, og så til at få disse håndlangere dømt, er der et stykke. Det er en borgerlig klassedomstol, der skal dømme en nok så lille ubetydelig del af det borgerlige voldsapparat. Jeg har mine tvivl, MEN det er godt, sagen bliver rejst, hvis den samtidig bliver fulgt til dørs, så flere kan se en flig af, hvad der er under den kapitalistiske statsmagts demokratiske maske, se, hvor hul og falsk den såkaldte retssikkerhed er! Mere end 2.000 er blevet anholdt og fængslet siden borgerskabets attentat og mord på Jagtvej 69. Den kapitalistiske statsmagt har fået afprøvet SIN terrorlov, udvidelsen af beføjelserne til ”Knippelsuppe-drengene” i SIN angrebskrig mod den københavnske ungdom, mod ”utilpassede” i det hele taget, som ikke passer ind i DE nålestribedes koncept. Fascisme behøver ikke være iklædt skrårem og stålhjelm, MEN kan tone frem ”pæn” mellem aftenkaffen, sofa-hyggen og Napoleonskagen.
Den uhyggelige gennembankning, Henrik fik på sin syttenårs fødselsdag, og den efterfølgende ”køretur i skoven” under fortsatte trusler og tæsk i bedste dødspatruljestil, er et af de symptomer, der i ny og næ dukker frem og afslører, hvad der skjuler sig under den tynde fernis af pluralisme og borgerligt demokrati. Det burde ikke kun være de tre håndlangere, der sidder i retten på anklagebækken til september. De er kun redskaber, de har mere eller mindre pareret ordre fra Systemet. Det burde være DET, der blev sigtet, anklaget og dømt, ikke af en borgerlig retsinstans, MEN af en revolutionær folkedomstol!
Kammeratlig hilsen
B.C.
Natten til 24. juni


Kære Kammerat F.
Det glæder mig, du kan fortabe dig i lidt ”smugkiggeri”. Bøger, verdenslitteratur... ja, kunst i det hele taget, hvad var vi som mennesker uden...! Som man fordyber sig, blir ens smagsløg skærpet. Og så har de et udviklende og uddannende aspekt og er med til at gøre os til bedre mennesker. MEN på den anden side kan de også have den modsatte effekt, og som Scherfig så rigtigt skriver et sted i en af de ti bøger med nogle af hans kommentarer i Land & Folk gennem halvfjerdserne, man kan godt læse og samtidig være analfabet! Skønlitteratur, litteratur i det hele taget, er på samme måde som ytringsfriheden og pressen knyttet og forbundet til ejendoms- magtforholdene i et samfund, til den herskende klasse! Her i denne, der blir min sidste sommer, reflekterer jeg en del over, hvad Marx, især Lenin, Gorkij, Anna Seghers og ikke mindst kammerat Stalin og Enver Hoxha har sagt og skrevet om de ting, hvordan det forholder og hænger sammen i et kapitalistisk samfund, og hvilken rolle kunsten har i kampen for socialismen og ikke mindst i kampen for opbygningen af det socialistiske samfund, og det ansvar og de krav, arbejderklassen, partiet må stille til kunstnere om at skildre de problemstillinger, der er i denne proces, og den udvikling, det enkelte menneske gennemgår, positivt som del af kollektivet, negativt som forkvaklet individualist, der går i opløsning og til grunde, fordi det ikke forstår ”Det Nye”. En realisme, i en form, med et indhold, der ikke er skematisk, som forholder sig også til de fejl og mangler, den enkelte, en gruppe af individualister begår under dække af ”Socialismen”. Jeg er lige blevet færdig med at genlæse Aleksej Tolstojs Ildprøven i de tre bind, der kom på Sputnik og på dansk en gang i halvfjerdserne. Hvis du ikke har læst den, så kast dig over den (den er med i samlingen af Russisk og Fransk litteratur, som jeg er ved at finde frem fra hylderne til på fredag). Den er et godt eksempel på, hvad jeg mener. Aleksejs Ildprøven skildrer ildprøven hos mennesket før og under revolutionen i 1917. Det er en mere end fremragende bog! Og for sig kan man se, drage paralleller til især de intellektuelle, til de pladderhumanistiske ”socialister” på venstrefløjen i dag, ja, vel til alle tider, for problematikken er universel og ”tidløs”.
De grundlæggende træk og den rolle, de intellektuelle spiller, deres fejl og mangler, også når ”de har deres gode hjerte med”, er de samme ... Lenin har gentagne gange skrevet om netop dette lag, fejlene, svaghederne osv. Men vi ses på fredag. Jeg glæder mig til at komme i bogbutikken, det er år og dag siden, jeg har været der sidst, men husk poser, vi tar en portion bøger med, i stil med den i går!
Kammeratlig hilsen
B.C.
25. juni 2008

Det gir mig hovedpine

Det gir mig hovedpine
at være lukket inde, foran tv
plantet i sofaen
med deres aviser, med rande
af kaffekopper
mareridt, der flimrer
for øjnene, hen over skærmen
med skrigende stilhed,
rungende
under huden
Jeg fornemmer deres skridt
lukker øjnene
hører sko, masser af sko
støvletramp fra gaden, op ad
trappen
De kommander hos
underboen
larmer på loftet, hamrer på
væggen
fra lejligheden ved siden af
De går i jakkesæt og slips
går op i ytringsfrihed,
værdikamp
De vil have dialog, kanon
demokrati
De sletter hjemmesider,
fjerner bøger
laver terrorlister,
overvågning
tænker i pigtråd, hegn
krematorieliciteringer
og verdensherredømme.

 

Kilde: Kommunistisk politik 14, 2008

videre